Fri entré

Utvalt i Syd: Hantverk och skapande med möten i fokus

Tre inspirerande föreläsningar om hantverk och skapande med möten i fokus. 

Utvalt i Skåne blir Utvalt i Syd 2021. Efter Utvalt i Skånes två lyckade omgångar, 2015 och 2018, vänder projektet sig denna gång till sökanden som har anknytning till alla sydlän: Skåne, Blekinge, Halland, Kronobergs, Kalmars och Jönköpings län. En spännande utvidgning med syfte att främja den handgjorda formens utveckling inom dagens formområde i hela södra Sverige.

Föreläsningar på temat Tradition och förnyelse – möten:

Silversmide för romska ungdomar
– ett samarbete mellan Romska Kulturcentret i Malmö och Skånes Hemslöjdsförbund.
Föreläsning och samtal mellan Erland Kaldaras – Romska Kulturcentret i Malmö, Annhelén Olsson – verksamhetsledare Skånes Hemslöjdsförbund och Louise Vitas – silversmed, samt Martin Kaldaras och Kevin Resblom som medverkar i projektet.

Hållbara traditioner och nya former för skapande
– hur det varit och vad som kan bli.
Föreläsning av Johanna Rosenqvist, gästprofessor i konsthantverkets teori och historia vid Konstfack samt lärare på Linnéuniversitetet.

Spontan design
– spontan design och traditionellt hantverk = Pilglas
Föreläsning av Yuki Tango, formgivare och Jonas Larsen, formgivare och konstnär som tillsammande medverkade i Utvalt i Skåne 2018 med sitt projekt Pilglas. Under 2019 fick de Region Skånes designstipendium och under året inledde de ett samarbete med modemärket Tiger of Sweden.

Läs mer om Utvalt i Syd här ››

Del 2: Föreläsning av Johanna Rosenqvist, gästprofessor i konsthantverkets teori och historia vid Konstfack samt lärare på Linnéuniversitetet.
Del 3: Föreläsning av Yuki Tango, formgivare och Jonas Larsen, formgivare och konstnär som tillsammande medverkade i Utvalt i Skåne 2018 med sitt projekt Pilglas. Under 2019 fick de Region Skånes designstipendium och under året inledde de ett samarbete med modemärket Tiger of Sweden.