Fri entré

Utställningar

Med fokus på samtid och framtid syftar vårt utställningsprogram till att tillgängliggöra kunskap och inspirera, men också väcka samtal om aktuella frågor inom arkitektur, design och konsthantverk. Fokus ligger ofta på process och hållbarhet snarare än färdigt resultat.

Push-Ups utställning

Push-ups

19 MAJ 2022 – 28 AUG 2022
Aktuellt
Plan 2

I utställningen PUSH-UPS visas keramiska verk av Attua Aparicio skapade under hennes residens på Ifö Center. Genom målinriktade övningar har hon testat gränser både vad gäller material och teknik. Ringlad lera strävar nerifrån och upp, fylls med glas och ljus resulterandes i en kombination av skulptur och funktion.

Läs mer
Roxana visar Female Traces

Guidade visningar varje vecka

VARJE ONSDAG OCH LÖRDAG
Visning
Plan 2

Få ut ännu mer av ditt besök på Form/Design Center genom att gå på våra kostnadsfria visningar. Hör vår kunniga personal berätta mer om den aktuella utställningen på plan 2!

Läs mer
Lek på H22

H22: LEK!

30 MAJ 2022 – 03 JUL 2022
Utomhusutställning
Helsingborg

Under H22 i Helsingborg visas utomhusutställningen LEK! som belyser barnens rätt till lek. LEK! är ett samarbete mellan Helsingborgs stad, SLU Tankesmedjan Movium och Form/Design Center.

I utomhusutställningen LEK! får du se hur barns plats för lek förändrats över tid och påverkats av samhällsutvecklingen. Enligt barnkonventionen har alla barn rätt till lek. Fysisk plats och utrymme för stadens yngre invånare minskar, ändå lever 85 procent av Sveriges barn i städer.

Läs mer