I samband med Form/Design Centers 50-årsjubileum 2014 fick Anna Österlund i uppdrag att göra ett annorlunda modeevent. Anna valde att inte använda vanliga modeller och ljudsatte arrangemanget med ett budskap om att våga bryta mot modets koder, leka och ha kul. Vi visar nu filmen från modevisningen.

Medverkande designers:

maxjenny!, Jenny Grettve, Ravishing Mad, Carlos BaCo
, Hi On Life x Olivia Thomasdotter

Film: 
Manus, regi och klippning: Anna Österlund
Speaker: Matilda Alborn
Filmfoto: Anna Patarakina
Musik: Autist - Low Passion (Niko Stoessl remix)
Smink och hår: Sofia Boman och Johanna Larsdotter

Röstinspelning: Ludvigs feta studio

Modeller: 
Clara Stjärna
, Truls Bråhammar
, Mattias Norén
, Mary-Anne Buyondo
, Emma Elinsrå, Camilla Kärkkäinen
, Olivia Holmgren
, Richard Sseruwagi
, Cajsa Björkén
, Diana Khalil
, Darkhanbaatar Nyam

Om Anna Österlund:

Anna Österlund är en hängiven kreatör inom mode, foto och film. Hon är utbildad till modedesigner vid Textilhögskolan i Borås och varvar arbetet med egna kollektioner med att fota, göra kortfilmer och skapa event. Hon har sedan examen 2006 drivit Ravishing Mad, ett Malmöbaserat modeföretag vars kollektioner sålts i butiker i 15 länder och visats på modeveckorna i Paris, New York och Berlin. För Anna är mode en lek och ett sätt för människor att uttrycka vilka de är... och ibland vem de vill att andra ska tro att de är. Hon kallar mode för ett maktspråk som vem som helst är välkommen att använda oavsett könstillhörighet, ursprung, storlek eller ålder.

"Det allra roligaste med mode är att när vi har lärt oss en himla massa om vad andra tycker och tänker och läser in i vår klädsel, så kan vi börja bryta mot sociala normer och börja leka. Klä er precis som ni vill och bry er inte om några Säsongens Modemåsten, eller vilken färg någon tidning säger åt er varje garderob absolut inte klarar sig utan. Det är bara en kommersiell sammansvärjning!"

Modeinstallationen genomfördes med hjälp av bidrag från Malmö Stad.

Foto: Anya Patarakina

www.annaosterlund.com