Sandbergs kollektion Signatur är en mönsterskatt av skönhet, rytm och humor. Fyra kvinnliga konstnärer och designers, Dagmar Lodén, Ylva Källström-Eklund, Joy Zandén och Lillo Wikstrand har gett sina mönster och teckningar till en kollektion som lyfter fram det skandinaviska och det lekfulla, det moderna och det grafiska.

Kollektionen har ett brett spektrum, från ljuv svensk sommaräng till jazzig grafik, typisk för femtiotalets hipsterkultur. Här samlas fredsfåglar, lyckans klöver och barnboksfigurer, allt myllrar i nya färgställningar och kombinationer, både diskret och kraftfullt modernistiskt. Det är en återuppväckt mönstervärld, funnen i arkiv, glömda mappar och på vindar.

Formgivarna var verksamma under den guldålder då skandinavisk design var bäst i världen. Dagmar Lodén var fri tavelmålare och mönsterskapare i Leksand, med många uppdrag för Jobs Handtryck, men också för industrins stålverk som hon färgsatte. Ylva Källström-Eklund var grafisk designer och illustratör av barnböcker. Hennes livfulla teckningar för sångboken Våra Visor har präglat generationer sedan 1950-talet. Joy Zandén var målande dekoratör på operor och teatrar, men också textilmönsterskapare med västkustens natur och trädgårdar i sinnet. Lillo Wikstrands specialitet var broderi och hon försåg svenska damtidningar med populära ”månadens mönster”, skapade ryor, trasmattor och färgsatte allt från kyrkor till linoleummattor.

Mönstren finns i flera färgställningar tryckta på kvalité non-woven. Samtliga mönster tillverkas i Sverige i en småskalig och hantverksmässig produktion.