FRÅGOR & SVAR

Vad heter ni?
Skaparkollektivet Forma.

Vart är ni födda?
Afghanistan, Danmark, Eritrea, Irak, Iran, Kirgizistan, Somalia, Storbritannien, Sverige, Syrien, Uganda, USA, Yemen.

Hur gamla är ni?
Våra medlemmar är mellan 15 och 55 år.

Vart bor ni?
De flesta i Forma bor i Malmö eller Lund.

Utbildning?
En bred blandning av utbildningar finns representerade. Design, glasblåsning, konsthantverk. urban design, landskapsarkitektur, musik och humanekologi för att nämna några.

Vad sysslar ni med?
Skapar kollektiva konstverk där mångfalden är styrkan.

Favoritplats?
I Forma älskar vi att åka iväg och göra projekt på andra platser. Några ställen som ligger oss extra varmt om hjärtat är Wettershus vid Vätterns strand, Skogen utanför Unnaryd och Kullabergs Naturreservat.

Favoritmaterial?
Trä och textil.

Favoritdesigner?
En stor inspiratör för Forma är Ai Weiwei.

Favoritfärg?
En mix av färger.

Vad inspirerar er?
Människor, matlagning och musik.

Er vision/affärsidé?
Att med hantverk, konst och skapande verka för integration, möten och ett medmänskligare samhälle.

Största misstag?
Haha, att vi gav oss på det galna och dumdristiga projektet att skapa en installation av 17 000 unika konstverk… Det har varit väldigt utmanande och vi har legat strax över gränsen av vad organisationen klarar av. Men så här efteråt är vi väldigt stolta och nöjda att vi har lyckats genomföra konstverket 17 000.

Drömprojekt?
Permanent offentlig utsmyckning i det offentliga stadsrummet.

Nästa projekt?
Forma har startat ett intressant samarbete med Kullabergs Naturreservat att skapa en serie konstverk inspirerade av områdets natur. Står klart i slutet av sommaren 2019. Välkommen förbi då!

 

Skaparkollektivet Formas konstverk 17 000 visas i hallen på Form/Design Center under Malmö Gallerinatt den 29 september.

 

Månadens formgivare är en porträttserie som lyfter fram en lokal utövare med koppling till Öresundsregionen och samtidigt visar på det vidgade designbegreppet. Det kan vara en enskild formgivare, en grupp eller en producent. Designområdet spänner över en mängd discipliner såsom möbelformgivning, industridesign, arkitektur, mode, grafisk design, illustration och rörlig bild.