Naemi Gustavsson startade sitt varumärke 2015 efter sina studier på Kunstakademiens designskola i Köpenhamn. Hon har sin studio i Malmö och jobbar med konceptuellt herrmode med fokus på hållbara processer både i design och produktionsfasen. Hennes arbete kretsar kring användandet och att skapa en starkare relation mellan plagg och bärare.

På Form/Design Center visar hon delar av sin senaste kollektion 31°. De thermokroma textilierna är ett samarbete med Marie Ledendal. Textilierna reagerar på värme vilket skapar en rörelse i ytan, som bleknar beroende av kroppens tillstånd, en typ av konsumentanpassad produkt som påverkas av det enskilda användandet.

FRÅGOR & SVAR

Var är du född?
Orsa.

Hur gammal är du?
34.

Var bor du?
Malmö.

Vad sysslar du med?
Herrmode.

Favoritplats?
Nilivaara och Tokyo, gillar kontrasterna ödemark och storstad.

Favoritmaterial?
Material som gör mig nyfiken och förundrad.

Favoritdesigner?
Designers som vågar utmana konventionella sätt att arbeta på.

Favoritfärg?
Gul.

Vad inspirerar dig?
Machomän, funktionsdesign, slumpen och hållbara forskningsprojekt.

Din vision/affärsidé?
En blandning av ready-to-wear produkter och unika konceptuella objekt.

Största misstag?
Misstagen är ofta något som får en att se processen på ett nytt sätt och det är ju för det mesta något positivt.

Drömprojekt?
Att göra ett samarbete med och få obegränsad tillgång till något stort sportmärkes textillaboratorium.

Nästa projekt?
Jag har lite olika samarbetsprojekt på gång som alla involverar textil, interaktion och funktion samt ett nytt produktsläpp inför höst/vinter 2018.

Månadens Formgivare är en porträttserie som lyfter fram en lokal kreatör med koppling till Öresundsregionen och samtidigt visar på det vidgade designbegreppet. Urvalet görs tillsammans med föreningen DISK (Designers i Skåne) och kan vara en enskild formgivare, en grupp eller en producent. Designområdet spänner över en mängd discipliner såsom möbelformgivning, industridesign, arkitektur, mode, grafisk design, illustration och rörlig bild.