I utställningen får vi alla möjlighet att lära känna denna speciella plats. Det är en personligt färgad berättelse om relationen till en plats och dess historia, men också om att sätta kroppen i relation till materialet, om hur leran omhändertas och bearbetas i en keramisk och gestaltande process.

"Känslan av att leran ligger fast" är ett konstnärligt samarbetsprojekt som Pernilla Norrman genomfört i samarbete med filmaren Terese Mörnvik. Gemensamt har de skapat den kortfilm med samma namn som visas i utställningen tillsammans med keramiska objekt gjorda av lera från platsen.

Pernilla Norrman (1968) driver sin verkstad i centrala Malmö sedan 2001 och ställer regelbundet ut i Sverige och utomlands. Hon genomför även olika typer av uppdrag och arbetar parallellt med utveckling och projektledning för Konsthantverkscentrum i Skåne.

Läs mer på www.pernillanorrman.se

Terese Mörnvik (1969) är regissör och fotograf, utbildad vid Dramatiska Institutet 1998-2001. Med bakgrund som dokumentärfilmare har hon regisserat dokumentärer för bio och tv, genomfört olika uppdrag för institutioner samt slutfört ett konstnärligt forskningsprojekt.

Läs mer på www.mornvikfilm.com

Filmen är producerad av Pernilla Norrman med stöd av Konstnärsnämnden, Boost Hbg och i samproduktion med Film i Skåne. Musiken i filmen är specialkomponerad av H&M – Henrik Meierkord, Matts Persson, Messy Weekend Records.

Bild borttagen.