Duon brinner för jämlikhet, systerskap och ett värdigt bemötande. Men även för hållbarhet, småskalighet och en önskan om att vår tids överkonsumtion ska övergå i långsiktiga, väl övervägda val som räcker livet ut. Med sina feministiskt förankrade, småskaligt producerade, ofta textila objekt försöker de förverkliga alla sina framtidsdrömmar.

Objekten i utställningen bygger alla på tankar kring patriarkala strukturer i offentliga rum. I "TITS 'N ASS PROJECT" ifrågasätter duon vilka kroppar och kroppsfenomen som visas i offentliga rum och vilka som göms undan. I projektet "SKIN" är det kroppens taktilitet i förhållande åldrande och avsaknaden av åldrande kvinnor i offentligheten som satts under lupp.

Duons arbeten springer ur en analog skissprocess, där de arbetar nära varandra och materialen, ofta inspirerade av samtiden. När de formger skissar de på samma papper, samtidigt eller växelvis i en skissprocess där ’mitt’ och ’ditt’ byts ut till ett gemensamt ’vi’.

Butler/Lindgård samarbetar med lokala producenter, men har även en småskalig produktion av exklusiva, handtryckta och handvävda produkter.

Utställningen visas i butikens galleri på tredje våningen.

Läs mer >> www.butlerlindgard.com