Kiwa Saito

Kiwa Saito broderar med både allvarliga och fantasifulla teman. Hon upplever att det ger en bra balans att jobba med de två olika aspekterna. Kiwa låter gärna tråd och tyg berätta om henne, istället för att berätta själv.

Hon är utbildad i olika textiltekniker, men tycker att broderi är den teknik som ligger henne närmast. Den fungerar bra för henne på ett meditativt sätt. Hon broderar hemma, på bussen, på tåget eller i tandläkarens väntrum. Att brodera är en av hennes viktigaste vardagsrutiner.

www.kiwasaito.se

Brodera ut texten

Gisela Ståle började att brodera för att ha något för händerna när hon var sjukskriven för utmattning. Ett sätt att sysselsätta sig meditativt. Hon leker med ord och broderar komiska eller tragiska budskap, som hon sen lägger ut på Facebook och Instagram. ”Brodera ut texten” har idag över 18 000 följare i sociala medier.

Texterna är hämtade från Giselas vardag och innehåller en stor portion humor. ”Det går inte att missa att jag är mamma, har växt upp på landet, har en släng av social fobi och att min livssyn är emellanåt mer mörk än ljus”, säger hon om sitt broderi.

instagram.com/broderauttexten
facebook.com/broderauttexten