Den 23 februari startar en ny omgång av Utvalt - konsthantverk, slöjd och form i Skåne – en jurybedömd vandringsutställning och inspirationsplattform med fokus på handgjord form - här och nu! Då bjuder vi in till en inspirationsföreläsning och panelsamtal på temat Vad inspirerar dig? Samtidigt blir det information om Utvalt: hur ansökan går till, vem som kan söka, när och hur. Bakom arrangemanget står Form/Design Center i samarbete med Skånes Hemslöjdsförbund och Konsthantverkscentrum.

FÖRELÄSNING: Driva vissheten framför sig
Annika Wahlström är konstnär med broderi som främsta uttrycksform. Med tråd, tyg, tid och text leker hon med känslan av information och kommunikation. Hon har en bakgrund inom hemslöjden och en masterexamen från HDK vid Steneby. Nu bor och arbetar hon i Dals Långed.

PANELSAMTAL: Vad inspirerar dig?
Medverkande: Sophia Lithell, formgivare; Maria E Harrysson, konsthantverkare och konstnär; Lisa Hilland, formgivare, designer; Krister Nilsson, keramiker.
Hur kombinerar man ett inspirerat skapande med arbetet för det dagliga brödet? Hur omsätter man sin inspiration i faktiskt skapande, i produkter eller projekt? Hur håller man sig unik i en värld där allt är tillgängligt och trender snurrar fortare och fortare?

Bild borttagen.

Utvalt är ett kvalitetsevenemang som återkommer vart tredje år (2015, 2018, 2021) och genomförs av Skånes hemslöjdsförbund, Form/Design Center och Konsthantverkscentrum med stöd från Region Skåne. Projektet syftar till stimulera utvecklingen inom området i Skåne, öka kunskap, uppmärksamhet och stärka intresset för konsthantverk, slöjd och form idag.

 

PLATS: Malmö Högskola, Niagara, Nordenskiöldsgatan 1, Malmö
ARRANGÖR: Skånes hemslöjdsförbund, Form/Design Center och Konsthantverkscentrum
KOSTNAD:
Ingen kostnad
ANMÄLAN: Begränsat antal platser, anmälan krävs. Senast 20 februari: https://simplesignup.se/event/90010