Malmö stad och Malmö Innovationsarena, tillsammans med Form/Design Center, Sparbanken Syd och Skanska bjuder in till delningsekonomi-träff med fokus på lokala delningsaktörer i Malmö.

Hela 83 procent av Malmöborna kan tänka sig att dela resurser och tjänster med varandra. Det tycker vi är fantastiskt! Därför vill vi bjuda in till en träff där vi berättar mer om vilka möjligheter till delande som finns i Malmö idag och som gör att vi tillsammans kan göra vardagen både enklare och smartare.

Samtidigt hoppas vi skapa en mötesplats för att diskutera delningsekonomi med alla er som har egna tankar och idéer om saker vi kan göra i staden på tema delning.

Vi får även Retoy, Fritidsbanken, Cykelköket/Cykelbiblioteket och Repamera som gäster! De kommer berätta om hur de arbetar för att vi ska kunna nyttja och använda resurser som är idag är underutnyttjade. Visste du till exempel att en borrmaskin i genomsnitt bara används 12 minuter under sin livslängd, att svenska barn har över 500 leksaker och att vi slänger 8 kilo kläder per år? Varför ska vi ha eget av allt, när vi kan dela?

Välkommen att diskutera och inspirera med oss!

PLATS: Form/Design Center
ARRANGÖR: Malmö stad, Malmö Innovationsarena, Sparbanken Syd, Skanska och Form/Design Center
KOSTNAD: Gratis
ANMÄLAN: Ingen

Läs mer >>