I Trädgårdslegender träffar journalist Lisa Ising de passio­nerade entusiaster som format dagens Trädgårdssverige. Till­sammans går de på blomstervandringar och trädgårdskalas, De rensar ogräs och åker lastbil. Och framförallt pratar de trädgård. Alla bjuder de generöst in till sina egna gröna världar och på sin djupa kunskap.

Glänta på grinden till Lotte Möllers privata ”wild garden” och njut av Linnékännaren Karin Berglunds doftande växtsamling. Titta in i Lars Krantz redskapsbod och lär dig hur du hittar den allra bästa spaden, och botanisera bland lundväxter med Hannu Sarenström.

De tio porträtterade trädgårdsprofilerna bjuder samtidigt på sina bästa råd och yrkeshemligheter som du kan använda hemma i din egen trädgård. Resultatet är en både vacker och användbar bok, illustrerad av inspirerande bilder av några av landets skick­ligaste trädgårdsfotografer.

LISA ISING är journalist och har ett brett intresse för trädgård och odling. Hon medverkar regelbundet i Sveriges ledande magasin med reportage och porträtt. Lisa är dessutom initiativtagare till Slottsträdgården i Malmö, ett av Sveriges första stadsodlingsprojekt som idag en välkänd attraktion och grön samlingspunkt.

Boken ges ut av Roos & Tegnér.