Runt om i världen håller forskare just nu på att försöka återskapa utdöda djur, från arter som försvann för bara ett par år sen till mammutar och dinosaurier. Det handlar om att kombinera fynd från fossil med banbrytande genetisk teknologi, och skälen till att återskapa dem handlar om allt från artbevarande till att bekämpa klimatförändringarna.

Mycket snart kommer forskare att kunna återuppväcka utdöda djur, men vilken värld kommer de att skapa? Och är det verkligen en bra idé?

Detta spännande ämne fördjupar vi oss i under kvällens Nördcafé.

Nördar: Torill Kornfeldt, vetenskapsjournalist med en bakgrund i biologi och en stark fascination för hur den snabbt växande biotekniken kommer att förändra vår värld. Hennes bok Mammutens återkomst släpps nu i september.
Johanna Koljonen, rikskänd nörd efter vinsten i SVT:s På Spåret, programledarskap för P3 Kultur, Jättestora frågor med Johanna Koljonen, samt TV-cirkeln med eftersnack till SVT:s visning av Game of Thrones. Johannas expertis ligger i den engelska litteraturen och konsten, och myternas bakgrund särskilt i fantasy- och sci-fi-genrens rötter i 1800-talsromantiken.

TID: Tisdag 27 september kl. 18-21
PLATS: Form/Design Center
ARRANGÖR: Briza Maxima AB
KOSTNAD: Ingen kostnad
FACEBOOK: www.facebook.com/events