Maria Gustavsson är utbildad industridesigner och ingenjör. Hon driver sedan 2007 företaget Swedish Ninja som möbelformgivare och inredare och har bland annat designat möbler till företag som Stolab och Mitab. Maria har också ritat inredningen till flera välbesökta miljöer i regionen, bland annat till företagsinkubatorn Minc i Malmö, flera av kafékedjan Baristas kaféer, restaurangen Myteri vid Lilla Torg och Lärcentrum på Malmö Stadsbibliotek.

På Form/Design Center visas möbler ur kollektionen ”Chaotic Love” som Maria formgav i marknadsföringssyfte till utställningen Salone Satellite under möbelmässan i Milano 2014. Möblerna får idag mycket press och har under 2015 figurerat både i Wallpaper och The Wallstreet Journal i New York. Målet är att sätta kollektionen i produktion i egen regi under 2015. Parallellt med detta fortsätter Maria med spännande inredningsprojekt till offentlig miljö, bland annat ett kontor och vandrarhem och ritar på nya spännande möbler.

FRÅGOR & SVAR
Var bor du?
Västra Hamnen, Malmö

Var är du född?
Ekekulla, en bondgård vid Tranås, Småland.

Hur gammal är du?
37

Vad sysslar du med?
Driver Swedish Ninjas Studio som ritar möbler samt inredningar åt offentlig miljö.

Favoritplats?
Sri Lanka

Favoritmaterial?
Just nu kork.

Favoritdesigner?
Patricia Urquiola

Favoritfärg?
Gul

Vad inspirerar dig?
Färgstarka personligheter, staden, livet.

Din vision/affärsidé?
Att skapa inredning samt möbler med humor och glädje.

Största misstag?
Att inte följa sin egen intuition.

Drömprojekt?
Formge möbler åt trendledande och experimenterande varumärken såsom Moroso & Moooi.

Nästa projekt?
Inredning av konsultbolaget Altrans nya
lokaler om 1500m2 i Malmö.

Månadens Formgivare är en porträttserie som vill lyfta fram en lokal förmåga med koppling till Öresundsregionen och samtidigt visa på det vidgade designbegreppet. Urvalet görs tillsammans med föreningen DISK (Designers i Skåne) och kan vara en enskild formgivare, en grupp eller en producent. Listan över designområden är lång med allt från möbelformgivning, industridesign, arkitektur till mode, illustration, rörlig bild osv.