M&E består av Matthew Bolger och Emelie Lidström och är en designstudio med bas i Malmö och Dublin. De arbetar med grafisk formgivning, produktdesign, fotografi, illustration och film. Deras arbete kännetecknas av färg, en förkärlek till processer och deras okonventionella arbetsmetoder. De växlar mellan att designa för kulturella institutioner och för musikindustrin till att arbeta med varumärken och konceptutveckling.

Deras arbete tar ofta formen av kontrollerade experiment med ljus, färg och reflektioner där verkligheten förvrängs. De utforskar en bred variation av material så som glas, harts, trä och bläck. Deras uttryck är lekfullt med en mörk underton där återkommande teman är slumpmässighet, ritualer, traditioner och relationen mellan natur och människa.

Som Månadens Formgivare kommer M&E att visa bland annat en serie flaskor designade för Method and Madness, en ny experimentell whiskey från Midleton, Irland. M&E har formgett alla delar, från glasflaskan till den grafiska identiteten.

FRÅGOR & SVAR
Var är ni födda?
Sverige / Irland

Hur gamla är ni?
36 / 37

Var bor ni?
Malmö

Vad sysslar ni med?
Vi arbetar med visuella uttryck av koncept och ideer.

Favoritplats?
Havet / Skogen

Favoritmaterial?
Glas & Bläck / Trä & Lera

Favoritfärg?
Röd / Koboltblå

Vad inspirerar er?
Ljus / Nya material

Er vision/affärsidé?
Att ta oss an projekt som intresserar oss och driver oss till att bredda vår kunskap om material och processer.

Största misstag?
Att vi inte började arbeta med produktdesign och branding tidigare.

Drömprojekt?
Formge möbler eller inredningsobjekt.

Nästa projekt?
Vi fortsätter att arbeta med Method and Madness för att utveckla varumärket genom filmer, fotografi och design för kommande produkter.

Månadens Formgivare är en porträttserie som vill lyfta fram en lokal förmåga med koppling till Öresundsregionen och samtidigt visa på det vidgade designbegreppet. Urvalet görs tillsammans med föreningen DISK (Designers i Skåne) och kan vara en enskild formgivare, en grupp eller en producent. Listan över designområden är lång med allt från möbelformgivning, industridesign, arkitektur till mode, illustration, rörlig bild osv.