Josefin Runquist är utbildad modedesigner vid Textilhögskolan i Borås och Köpenhamns designskola. Josefin har gjort ett samarbete med Lindex, där hon har skapat en egendesignad kollektion som kommer att visas i butik under namnet ’Tomorrow by Josefin Runquist’ i början av februari. 
Under hösten 2015 startade hon tillsammans med designern Moa Antonson, märket di.stort som leker med perception och förvrängning i plagg. Märket fokuserar på konceptuell design och att plaggen ska vara bärbara. Konceptet för senaste kollektionen är att modellerna gemensamt bildar en grafisk mönsterbild när de står bredvid varandra.

Josefin leder även en kurs i designutveckling vid Tillskärarakademin i Malmö. Med denna kurs vill hon ge eleverna kunskap i att utveckla sin designidentitet och kunna ta sig vidare inom modedesign.

FRÅGOR & SVAR
Vad heter du?
Josefin Runquist

Var är du född?
Malmö

Hur gammal är du?
26 år

Var bor du?
Malmö

Vad sysslar du med?
Designer i det nystartade märket di.stort.

Favoritplats?
I solen en varm vårdag eller i skidbacken en kall vinterdag.

Favoritmaterial?
Tyg som inte skrynklar.

Favoritdesigner?
Maison Martin Margiela, Hussein Chalayan och Issey Miyake.

Favoritfärg?
Granit-grå.

Vad inspirerar dig?
Design som påverkar perceptionen.

Din vision/affärsidé?
Konceptuell design som skapar bärbara intressanta kläder.

Största misstag?
Att inte våga chansa.

Drömprojekt?
Att ha spännande samarbete i framtiden med vårt klädmärke di.stort tillsammans med konstnärer och andra designers.

Nästa projekt?
Startar upp klädmärket di.stort tillsammans med designern Moa Antonsson och undervisar designutveckling vid Malmö Tillskärarakademi.

Månadens Formgivare är en porträttserie som vill lyfta fram en lokal förmåga med koppling till Öresundsregionen och samtidigt visa på det vidgade designbegreppet. Urvalet görs tillsammans med föreningen DISK (Designers i Skåne) och kan vara en enskild formgivare, en grupp eller en producent. Listan över designområden är lång med allt från möbelformgivning, industridesign, arkitektur till mode, illustration, rörlig bild osv.