Förstberg Ling är ett arkitektkontor som startades 2015 av Björn Förstberg och Mikael Ling. Med bas i Malmö arbetar de med både arkitektur, inredning och möbler. Projekten kännetecknas av en vilja att renodla uttrycket till ett par genomgående och väl omhändertagna detaljer, där materialvalet har lika stor betydelse som rummet. De jobbar helst med material som känns levande och varma, oavsett om de är enkla eller exklusiva. Med en textur som skapar skuggspel eller ytor som tål att patineras.

Trots att de är nystartade som kontor så har de jobbat tillsammans kontinuerligt sedan de började samtidigt på arkitektskolan i Lund och sedan bodde ihop och studerade i Edinburgh. Båda har även jobbat hos Jonas Lindvall.  

På Form/Design Center visar de ett antal modeller, skisser, materialprover och fotografier som visar olika delar av vår arbetsprocess.

FRÅGOR & SVAR
Var är ni födda?
Vi är uppvuxna i Linköping respektive Malmö.

Hur gamla är ni?
35 /33.

Var bor ni?
Malmö.

Vad sysslar ni med?
Arkitektur och möbelformgivning

Favoritplats?
Naoshima.

Favoritmaterial?
Ask

Favoritdesigner?
Just nu är vi inne på Jonathan Blow, en genial speldesigner.

Favoritfärg?
Pantone 2380 C.

Vad inspirerar er?
Mycket! Från oväntade detaljer till spännande material.

Er vision/affärsidé?
Vi hoppas att bara kunna göra det vi verkligen är intresserade av och tror kan bli bra.

Största misstag?
Vi har inte lyckats med så många tävlingar, eller priser,  så några fel måste vi ha gjort.

Drömprojekt?
Det hade varit kul att arbeta med en sakral byggnad, ett projekt vars funktion ligger i rumsligheten själv.

Nästa projekt?
Vi jobbar med ett sommarhus i Danmark som kommer att bli väldigt bra!

Månadens Formgivare är en porträttserie som vill lyfta fram en lokal förmåga med koppling till Öresundsregionen och samtidigt visa på det vidgade designbegreppet. Urvalet görs tillsammans med föreningen DISK (Designers i Skåne) och kan vara en enskild formgivare, en grupp eller en producent. Listan över designområden är lång med allt från möbelformgivning, industridesign, arkitektur till mode, illustration, rörlig bild osv.