Tygerna finns både i originalkulörer och i nya härliga färgkombinationer. Delar av kollektionen är i Trevira CS och tänkt för offentliga miljöer. Med den nya kollektionen vill Borås Cotton hylla det svenska textilarvet och erbjuda konsumenter nya och moderna mönster som passar i såväl hemmiljöer som olika typer av offentliga miljöer. Här finner man bland annat Sven Fristedts populära mönster ”Loppan”, ”Glada blad” och ”My Garden” och självklart Lenas Boijes ”Svenska blommor”.

– Tillsammans med Sven och Lena har vi plockat ut de mönster som vi tycker om och tror på och skapat nya färgteman för att tygerna ska kännas moderna och fräscha.

– Många jag träffar frågar fortfarande om mina textiler, därför är det jättekul och smickrande att Borås Cotton nu blåser liv i mina gamla mönster. Ett lätt och luftigt klövermönster i rosa är några av de utvalda tygerna som jag tror att unga kommer att uppskatta, säger Lena Boije, som lanserade sin första kollektion ”Svenska blommor” för Borås Cotton i slutet av 70-talet.

– Den nya kollektionen handlar helt enkelt om mönster som är värda att ta tillvara på. Göra något nytt av god klassisk design av det som tidigare varit succé, säger Inredningsarkitekt Susanna von Eyben på White Arkitekter, som arbetade med Borås Cotton i Italien på 80-talet och som nu varit delaktig i urvalet till den nya kollektionen.

Från Inez Svensson finns det klassiska mönstret ”Camelot” och från Göta Trädgård de populära mönstertygerna ”Rapid” och
Cosmos”.