Utvalt i Skåne blir Utvalt i Syd 2021. Efter Utvalt i Skånes två lyckade omgångar, 2015 och 2018, vänder projektet sig denna gång till sökanden som har anknytning till alla sydlän: Skåne, Blekinge, Halland, Kronobergs, Kalmars och Jönköpings län. En spännande utvidgning med syfte att främja den handgjorda formens utveckling inom dagens formområde i hela södra Sverige.

Föreläsningar

Under kvällen ges föreläsningar på temat Tradition och förnyelse – möten SILVERSMIDE FÖR ROMSKA UNGDOMAR – ett samarbete mellan Romska Kulturcentret i Malmö och Skånes Hemslöjdsförbund. Föreläsning och samtal mellan Erland Kaldaras – Romska Kulturcentret i Malmö, Annhelén Olsson – verksamhetsledare Skånes Hemslöjdsförbund och Louise Vitas – silversmed, samt Martin Kaldaras och Kevin Resblom som medverkar i projektet. HÅLLBARA TRADITIONER OCH NYA FORMER FÖR SKAPANDE Föreläsning av Johanna Rosenqvist, gästprofessor i konsthantverkets teori och historia vid Konstfack samt lärare på Linnéuniversitetet. SPONTAN DESIGN Föreläsning av Yuki Tango, formgivare och Jonas Larsen, formgivare och konstnär som tillsammande medverkade i Utvalt i Skåne 2018 med sitt projekt Pilglas. Under 2019 fick de Region Skånes designstipendium och under året inledde de ett samarbete med modemärket Tiger of Sweden.

 

ANMÄLAN: Anmäl dig nedan (begränsat antal platser)

Invajo.com

   

Bild borttagen. Utvalt i Syd arrangeras av Form/Design Center, Skånes hemslöjdsförbund och Konsthantverkscentrum. Det är en återkommande vandringsutställning som genomförs med stöd från Region Skåne. Inom projektet ges även föreläsningar, workshops och seminarium. Utvalt i Syd syftar till stimulera utvecklingen, öka kunskapen och stärka intresset för konsthantverk, slöjd och form.