I sommar väljer vi att särskilt lyfta fram ett unikt sortiment av våra skånska designers, arkitekter och konsthantverkare. Det är vi stolta över!

Allt är utvalt. Allt är handgjort och serietillverkat i liten eller större skala. Objekt och prototyper tillverkade av formgivarna själva blandas med produkter från regionala producenter. Nyttigheter och saker till lyst, ett exklusivt, oväntat och utmanande sortiment som vi säljer fram till 3 september.

Närproducerat blir allt mer attraktivt. Det gäller maten vi äter precis som de flesta andra varor. På Form/Design Center engagerar vi oss allt djupare för att inspirera till mer närproducerad design. Bland annat har vi under de senaste två åren presenterat utställningsprojektet ”Den nya kartan” och plattformen SPOK, Samtida produktion och konsumtion - på initiativ av Jenny Nordberg – som bägge tar fasta på lokala samarbeten mellan utövande arkitekter, formgivare och tillverkare. Några av de skånska produkterna vi lyfter fram i här butiken i sommar kommer från dessa satsningar.

Läs gärna mer på www.dennyakartan.se och www.s-p-o-k.se.