Vad tillför specialiserad hantverksskicklighet den konstnärliga praktiken – på vilka sätt kan den vara en drivkraft i skapandet? Vilken plats i samhället vill man som utövare inom området konsthantverk, slöjd och småskalig design ta med sitt arbete idag – hur ser man på sin roll? Två orienterande föredrag följs av ett modererat samtal.

Föreläsare:
Mårten Medbo, utbildad på Konstfack keramik och glas 1986-1992, internationellt verksam sedan dess. Även konstnärlig doktorand i konsthantverk, Högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs universitet.
Åsa Jungnelius, konstnär och lektor på Konstfack inom masterprogrammet CRAFT! Knuten till Orrefors Kosta Boda AB 2007-2013

Paneldeltagare:
Maria E Harrysson, konstnär utbildad vid det textila facket på Konstfack. Är aktuell som initiativtagare till det aktuella pedagogiska projektet Slöjdcraft på Form/Design Center, Malmö.
Gunilla Maria Åkesson, keramiker utbildad vid Statens Högskole for Kunsthåndverk og Design, Bergen, verksam både i Sverige och internationellt. Bor på Österlen, tidigare i Norge cirka 20 år. Medlem i ÖSKG och deltagare i Utvalt 2015.

Moderator:
Jenny Nordberg är industridesigner som arbetar utforskande med utgångspunkt i hållbar konsumtion och produktion samt relationen mellan det småskaliga och det massproducerade. Jenny har även genomfört en rad kartläggningar och studier när det kommer till lokal produktion och konsumtion.

TID: 05.09.15 kl. 12.30-16
PLATS: Tjörnedala konsthall, Simrishamn
ARRANGÖR: Utvalt i Skåne
KOSTNAD: Ingen kostnad men föranmälan krävs.
ANMÄLAN: Via simple signup »