The Future is Handmade har som utgångspunkt att unga formgivare i hela Europa återvänder till hantverket. En trend som visar sig genom att man både arbetar för hand och/eller refererar till olika former av traditionella hantverk samt att man gör hantverk av industriella produktionsformer. Istället för utslätade serietillverkade produkter skapas unika verk anpassade till dagens individualistiska konsumenter.

16.00 Eget besök i utställningen.
16.30 Petra Lilja, formgivare och curator berättar om bakgrunden till utställningen samt presenterar en del av verken närmare.
17.15 Paus med förfriskningar.
17.30 Isländska Brynhildur Pálsdóttir, en av grundarna till textilföretaget Vík Prjónsdóttir, och medverkande i utställningen berättar bl a om sitt samarbete med lokala tillverkare, nu senast med Onslunda borstmuseum samt om processen från idé till färdig produkt.
18.15 Seminariet avslutas med att Petra och Brynhildur berättar om sitt gemensamma projekt samt en öppen diskussion med publiken; vad kännetecknar handgjord form?
18.45 Presentation av utvalts jury.

OBS: Vissa delar av seminariet hålls på engelska.

TID: Måndag 9.6 kl 16-19
PLATS: Form/Design Center, Lilla torg 9, Malmö
KOSTNAD: Ingen kostnad
ANMÄLAN: Anmäl via länken: http://simplesignup.se/event/46144-framtiden-aer-handgjord
Begränsat antal platser, anmälan krävs!

Utvalt är en jurybedömd vandringsutställning som arrangeras av Konsthantverkscentrum, Skånes Hemslöjdsförbund och Form/Design Center under 2015. Projektet främjar den handgjorda formens utveckling inom dagens formområde i Skåne. Utvalt utvecklas med stöd från Region Skåne. Mer information finns på www.utvaltiskane.se