Vi ses från kl. 16.00 på Form Design Center. Föreläsningen börjar klockan 16.30. Katalogen och tidningen finns på plats, samt Matilda Ekström från Illustratörcentrum och Maina Arvas från Tecknaren. Vi bjuder på ett glas och snacks.

Illustratörcentrums katalog Swedish illustrators & graphic designers 2018 presenterar 232 illustratörer, grafiska formgivare och animatörer. Den är utformad som ett verktyg för att hitta kreatörer för olika uppdrag inom kompetenserna illustration, grafisk formgivning och animation.

Nummer 6 2017 av Tecknaren innehåller bland annat ett porträtt på konstnären och tecknaren Jeff Olsson, ett reportage om handskrift och bildskapande för hand, en kvinnohistorisk essä om den grafiska branschen, och en analys av den moderna väggbonaden i form av typografisk heminredning.

Omslag Swedish Illustrators & Graphic Designers 2018: illustration av Helena Davidsson Neppelberg, grafisk form av Sofia Scheutz och Lisa Zachrisson. Omslag Tecknaren 1706: Drawing jacket av Jeff Olsson 2017. Foto: Galleri Magnus Karlsson. Art direction och grafisk form av Mia Degerman och Vejde Gustafsson/Spektra. Foto Cecilie Nellemann och Stefan Thorsteinsson: Atlant Studio.

PLATS: Form Design Center
ARRANGÖR: Svenska Tecknare
KOSTNAD: Gratis
ANMÄLAN: Ingen anmälan