Bianca är nyinflyttad till Malmö från Barcelona och kommer ursprungligen från Brasilien men växte upp i Italien och USA. Efter studier vid MIT arbetade Bianca som interaktionsdesigner på Apple.

För några år sedan var Bianca med om en allvarlig cykelolycka och hamnade i koma. Efter uppvaknandet led hon av extrem minnesförlust och tvingades återfå kunskap om stort som smått; en period av utforskande och återupptäckande. Att lära sig gå, lära sig komplex programmering men också återupptäcka den origamikonst hon gjort med sin mamma som barn. Gradvis blev pappersvikningarna mer och mer invecklade och matematiska och alltmer inspirerade av den kände ingenjören och origamimästaren Ron Resch. Härifrån föddes Bloom Blanket.

Bloom Blanket är ett designprojekt med rötterna i utforskandet av sambandet mellan minne, konst och matematik. Filten är gjord av italiensk cashmere och ull och vävs i Prato, Italien och sys i Żary, Polen.

Bloom Blanket är också den mest framgångsrika Kickstarterkampanjen i Spanien. Under 30 dagar fick projektet ihop $204.335, 1.454 procent mer än projektets mål. Ett tusen filtar senare, finns nu Bloom Blanket på marknaden.

FRÅGOR & SVAR
Var bor du?
Malmö

Var är du född?
São Paulo, Brasilien

Hur gammal är du?
24 år

Vad sysslar du med?
Genom att kombinera bekanta fysiska material med abstrakta idéer undersöker jag de vägar som det digitala integreras i vårt dagliga liv.

Favoritplats?
Fontana dell'Acqua Paola, Via Garibaldi i Rom

Favoritmaterial?
Min fantasi

Favoritdesigner?
Jasper Morrison är den nu levande produktdesigner som jag beundrar mest.

Favoritfärg?
Bianca betyder vit på italienska, så den vita färgen har alltid haft en speciell betydelse för mig såväl som en plats i min identitet.

Vad inspirerar dig?
Musik och att vara ute i vildmarken.

Din vision/affärsidé?
Att ha roligt, göra människor glada, och inte ta mig själv på för stort allvar.

Största misstag?
Jag tar ofta på mig för många projekt på en gång och lovar ibland för mycket.

Drömprojekt?
Ett projekt där jag utmanas att uppfinna nya saker, både i en teknisk och konstnärlig mening.

Nästa projekt?
Ett projekt som heter Manufacture Copenhagen. Jag arbetar tillsammans med en rad danska designers med målet att öppna en textilfabrik och skapa ett designkollektiv i Öresundsområdet.