Karin Auran Frankenstein är konsthantverkare och konstnär utbildad vid Konstfack men är numera tillbaka i sin födelseort Malmö. Form/Design Center visar under hösten hennes examensprojekt både från 2008 och 2014 samt ett antal klockor ur en serie som kretsade kring samlande.

”Till en älskad vän är ett verk i tre delar som vuxit fram under de år som följt efter min pappas bortgång 2011. Under en masterutbildning på Konstfack har jag haft möjlighet att fördjupa mig i detta andliga och bitvis ockulta, präglat av sorg. Under självhypnotiska sessioner har jag strävat efter att överföra det inre och svårgreppbara till materia.”

Målningarna, "Akt 1-17", är utförda med kristallglasyrer på porslinsplattor. I utställningen på Form/Design Center visas ett urval av dessa tillsammans med filmen om Ma Stärnliden som beskriver sin mediala förmåga och hur hon kommunicerar med en andlig dimension. På gården står den tredje delen av verket, en grupp funktionella skulpturer av Salix, energiskog. Trädet refererar till något mellan det levande och döda, mellan himmel och jord och skulpturerna är platser att sjunka ner på. luta sig mot, låta sig omfamnas av.